De gunfactor

Het is inmiddels een half jaar geleden dat ik bij Marcel begon met trainen. Tijd voor een momentje bezinning. Ik krijg vaak de vraag: merk je al wat? Het liefst antwoord ik met: natuurlijk, zie je dat dan niet??! Maar die grap snapt niet iedereen…

Voordat ik met sporten begon, had ik het druk. Ik vond sporten stom, dus vond ik ook dat ik het wel druk genoeg had. Ik gunde mezelf de rust. Een avondje op de bank. Met natuurlijk de nodige versnaperingen, want die had ik ook verdiend.

Nu zie ik dat heel anders; ik geniet van het uurtje dat ik in de ochtend voor mezelf heb. Zelfs in het weekend blijkt dat ik het heerlijk vind om even het huis uit te zijn en iets voor mezelf te doen. Dat uurtje was ik anders toch lui in bed gebleven… Daar mis ik niets aan.

En als ik echt een hele drukke week heb gehad, had ik een half jaar geleden gezegd: ik gun mezelf dat lekkere warme bed, of dat luie ontbijtje met heerlijke broodjes. Natuurlijk dacht ik dat de eerste keer bij Marcel ook. Maar je moet toch van goede huize komen wil je dan met smoesjes aankomen. Die stok achter de deur is streng voor je.

Ik gun het mezelf

En dan blijkt ineens dat dat uurtje sporten ervoor zorgt dat je weer heel anders tegen de wereld aankijkt; ik kwam vol energie weer terug en voelde me echt een stuk beter! Wel zorgen dat ik daarna even goed eet. Heb natuurlijk geen zin in een hangry- aanval!

Maar, zie je er nou iets van?

Dus. Met die mindset zit het wel goed. En lichamelijk… nee, geen hippe pinterest verhalen over hoe strak ik nu wel niet ben en over al die kilo’s die ik kwijt ben geraakt door deze wonder methode; it’s amazing Mike! Nee. Maar ik merk wel dat ik sterker word. Minder klachtjes, langer iets volhoud. En niet alleen tijdens het sporten, ook tijdens de dagdagelijkse dingen.

Ik zal voor de verandering Marcel nog eens quoten: ‘Syl, je kwam binnen en kon nog net een balpen vasthouden, ik had toen echt niet verwacht dat je dit nu al zou kunnen.’

Hah! Heb ik toch niet alleen mezelf verbaasd…

Geniet in de komende feestmaand van alle lieve mensen om je heen!
En gun jezelf ook een momentje echt voor je zelf…