De zon!

Hoera! Voorjaar. De eerste zonnestraaltjes komen door, we krijgen allemaal de zon in onze bol. De deuren en ramen worden open gegooid en de matten worden uitgeslagen. Ook op kantoor merk je dat mensen graag even buiten gaan zitten, frisse lucht!

En dat hoor je ook wel het geklaag. Want we zijn allemaal nog niet echt lente-proof. Lange broeken en mouwen hebben onze ledematen zo goed bedekt tegen de kou, dat ze het zonlicht nog niet kunnen verdragen. En de buurman ook niet trouwens. Want laten we eerlijk zijn, die witte enkels verblinden iedereen.

Bikiniproof

En naast de witte schrale huidjes, zijn we ook allemaal nog niet klaar om naar het strand te gaan. Ja, als het hard waait wel, want dan kunnen we een windjack aan. Volgens mij is daar het strand niet echt voor bedoeld, en ik vraag me af waar het mis gaat. Ik kan me namelijk herinneren dat we vorig jaar, rond deze tijd, precies hetzelfde gesprek gehad hebben. En nu kan het natuurlijk zo zijn dat deze mensen in de tussentijd gewoon naar een winterwonderland op vakantie zijn geweest, maar volgens mij heb ik ook wel wat zonnige kiekjes voorbij zien komen… hoe kan dat dan?

Zonne-energie

Ik sport nu bijna een jaar bij Marcel en om eerlijk te zijn: ik ben nog steeds dezelfde persoon. Natuurlijk ben ik wel hier en daar wat strakker, maar ik heb echt geen sixpack of mooi gevormde armen. Toch heb ik wel zin in de zomer. Ik voel me goed. Heb veel energie. En door die energie heb ik ook op mijn werk ook alles lekker onder controle.

En dus kan ik straks met een gerust hart genieten van wat vrije dagen, de zon, zee en het strand. Wel met witte pootjes trouwens, maar dat heeft ook iets met mijn genen te maken…

CU @the beach
Syl