Doelen!

Voordat ik aan dit avontuur begon, had ik eigenlijk geen concreet doel. Ja, het is de bedoeling dat je fitter wordt, maar dat is zo’n langetermijn doelstelling, daar heb ik niets mee. Waarom wil ik fitter worden? Wat wil ik dan voelen? Eigenlijk geen flauw idee. Ik voel me best oke en ik ben best tevreden. Ik kan nog heel goed mijn werk combineren met het gezin, ben niet snel uitgeblust – why change a winning team?

Maar stiekem zit ergens een stemmetje die zegt dat je ouder wordt. Nouja stemmetje: mijn rug schreeuwt het uit en soms zit mijn linkerschouder zo vast dat als iemand rechts van mij mijn huis leeg zou roven, ik het liever laat gebeuren dan dat ik omkijk.

En nu ik zo aan het opbouwen ben, word ik ook wel bewuster van mijn lijf. Dat klinkt heel wollig, maar een concreet voorbeeld is dat ik bepaalde spieren bewust ga gebruiken om die bijvoorbeeld die rug te ontzien. Bij sjouwen van de was, of bij het springen tijdens een concert, ofzo.

Sterker nog. Nu het zulk heerlijk weer is (het kan mij niet warm genoeg zijn), loop ik graag op blote voeten, maar buitenshuis ook wel op slippers. Sinds mijn laatste zwangerschap, zo’n 4 jaar geleden,  waarin ik ook zeker over al mijn grenzen ben gegaan, waardoor mijn bekken niet heel lekker meer werkte, kon ik niet meer lang op slippers lopen. Kon. Want nu merk ik, dat ik een hele dag lekker rondhuppel op simpele slippertjes en nergens last van heb!

Ik denk dus dat ik ons bedrijfspolicy ‘niet met slippers op de werkvloer’ ook maar even ga herzien. Want dat loopt toch wel echt lekker he, jongens.

Als een paar weken bewust trainen aan je belastbaarheid al zo’n goed resultaat kan hebben… dan begin ik al te dromen over wat ik over een paar maanden zou kunnen.

Ik ga toch maar eens nadenken over een paar doelen…. Daar kom ik bij je op terug!

Enjoy the summer!

Syl