Energie

Van sporten krijg je energie. Zeggen ze. En natuurlijk is dat ook zo. Door het sporten stimuleer je de bloedsomloop en daardoor wordt er meer zuurstof door je lijf gepompt. Simpel. En eigenlijk is het super fijn, want ik heb een drukke baan dus mijn energieniveau zou ik niet graag inleveren.

Vorige week was een beetje druk geweest. Dus toen ik bij Marcel kwam, gaf ik aan dat ik moe was en hij zei natuurlijk: dat sporten we er wel uit! Na een paar oefeningen bleek dat mijn rug echt wel moe was en dat is zo fijn aan Marcel: die bedenkt gewoon wat andere oefeningen waarmee we toch lekker door kunnen. Lekker fit weer naar huis!

Zou je denken. Na een paar uurtjes thuis te zijn, werd ik me toch een partij chagrijnig! Ik kon niets hebben en zelfs dat kon ik niet hebben. Wat nou energie: ik vond er niets meer aan! En ik besefte dat dat de week ervoor ook al zo was. Zou je dan moodswings kunnen krijgen van sporten..??

Wat blijkt. Het is een fenomeen! Je kunt jezelf zgn overtrainen. En natuurlijk is mijn niveau niet dusdanig dat we kunnen spreken van overtrainen, maar ik zorg er ook niet echt voor dat mijn energie weer aangevuld wordt. Want als ik net gesport heb, voelt het niet zo lekker om meteen weer te gaan bunkeren. Toch vind ik het chagrijnen ook niet echt een optie, dus is mijn advies: eet goed fruit en zorg voor veel eiwitten in je voeding na het sporten. Kwark of een omeletje met wat groenten tijdens de lunch doet wonderen!

Je hebt gelijk. Het is niet mijn tip, het was de tip van Marcel. Maar, ik kan hem alleen maar beamen: ik ben een veel gezelliger mens nu ik lekker mijn reserves aanvul met precies de goede voedingstoffen. Kan ik de rest van de dag ook weer knallen! Whoop whoop!

Succes! Syl