Genekt

Wat een weertje he. The indian summer, noemden ze het. In principe hou ik er enorm van, hoewel ik het wel lastig vind met kleding: ik zit met mijn hoofd al in de lekkere wintertruien! Maargoed, ik klaag niet.

Zoals de helft van Nederland, heb ik ook te maken gehad met een pittige verkoudheid. Het nadeel van de weersomslag. Gelukkig hielp een flinke boost vitamine C me er wel doorheen, maar sporten vond ik wel lastig met mijn volle snotkop. Niet alleen ben ik sneller buiten adem, mijn oren klappen steeds dicht en voor mijn gevoel bak ik niets voor elkaar. Waardeloos!

Wel of niet sporten?

Nu werd ik erop gewezen dat het sporten als je ziek of verkouden bent, helemaal niet zo goed voor je is. Marcel gaf ook al aan: we doen het wel wat rustiger aan. Zeker als je koorts hebt, moet je oppassen. Het is hetzelfde als met een warm bad: je kunt er veel zieker uitkomen dan dat je erin ging. Je lichaam is dan echt bezig met het oplossen van iets, dat heeft weinig extra uitdaging meer nodig.

We weten dus dat we met griep en koorts niet moeten sporten, maar waar trek je nou de grens dan? Ik vond op internet wel een mooi ezelsbruggetje: doe de nek-check! Als je alleen wat neusverkouden bent, oorpijn hebt of keelpijn, dan kan je gewoon gaan sporten. Maar als het lager zit: buikpijn, spierpijn bijvoorbeeld, ga dan eerst even lekker op de bank liggen. Drink warme melk met honing en laat je vertroetelen!

En wat ik heerlijk vind: een goeie wandeling in het bos. Nu met 1001 kleuren, geweldig! En natuurlijk, een lekkere mok warme chocomel met slagroom! Heb je wel verdiend toch?

Volgende keer gaan we er weer tegenaan, beloofd!

Succes! Syl