Introductie

Ken je dat? Je bent lekker bezig met je werk, rent van hier naar daar. Heerlijk die vrijheid. Bakkie koffie met een klant, lunch met de collega’s. ’s Avonds nog even voor het eten zorgen, een goed moment om je partner naar zijn dag te vragen. Of niet, want die kinderen willen ook hun spreektijd.  En dan, na de afwas, de hond, de douche en het rommel opruimen, plof je op de bank. Of nog even achter die laptop om een laatste dingetje te checken.

En dan heb je ook nog vrienden die sporten. Wanneer? Geen flauw idee. Niet alleen heb ik daar helemaal geen tijd voor, ik heb ook geen zin. Want ik ben al zo druk geweest de hele dag!

Maarja. Ik loop nu wel al halverwege de 30. En na twee zwangerschappen a 18 kilo, kan ik niet zeggen dat ik uitkijk naar het zomerseizoen. Die kilo’s zijn eraf hoor, maar zelfs na de strengste detoxes krijg je echt je lijf niet meer terug.

Het probleem is niet alleen dat ik sporten niet leuk vind, ik heb er een bloedhekel aan. Ik heb een tijdje hardgelopen hoor. Met Evy. Maar alleen in het donker, want stel je voor dat iemand me ziet! En dat is in de zomer best lastig, want om pas om 10 uur de deur uit te stappen voor een uurtje rennen, is ook niet ideaal. Zeker niet na een BBQ met de nodige wijntjes. Want ja, mijn sociale leven kan natuurlijk ook niet op een kleiner pitje gezet worden omdat ik zo nodig fit wil zijn.

Nu komtie. Ik ontmoette Marcel. Enthousiaste vent. Energiek, maar niet op een irritante manier. En om de een of andere reden, ben ik erin getuind. Ik heb mijn donatie aan een goedkope gym opgezegd en ga me door hem laten afbeulen. En niet zomaar een keertje. Nee, volgens Marcel moet ik in het begin zeker twee keer per week trainen, wil ik een beetje resultaat zien.

Als een echte ondernemer, kies ik natuurlijk voor het resultaat, dus hoppa, over drie weken gaan we elke woensdagochtend en zaterdagochtend los. Doodeng. En waar ik de tijd vandaan ga halen om dit voor elkaar te boksen, geen idee!

Omdat ik denk dat er best wat ondernemers zijn die het lastig vinden om in hun drukke leven nog tijd te vinden om te moeten gaan sporten, heb ik besloten om vanaf dit moment mijn ervaringen te delen. Ik neem jullie ongecensureerd mee in dit avontuur waarvan ik hoop dat het niet na drie keer klaar is, zoals mijn laatste gym-poging.

CU next time!

Syl