Vakantie

Ik ben natuurlijk alles behalve een fitgirl. Dus bij vakantie denk ik aan: zon, zee, zand, lekker kneuteren op de skottelbraai en vooral veel wijn, franse kaas en stokbrood. Ik ben niet zo’n slanke den die even yen gaat zijn op het strand. Nee, als je mij daar ‘de kaars’ ziet doen, reken maar dat er een aantal kinderen angstig gillend wegrennen, de media erop afkomt om te zien wat voor afschuwelijks er op het strand is aangespoeld, kortom; voor niemand goed.

Maargoed, nu ik zo bewust bezig ben, zou het jammer zijn wanneer al mijn resultaat weer kwijt is na die heerlijk overdadige vakantie. Ik ben nu zo lekker bezig met het opbouwen van mijn belastbaarheid, dat ik zelfs oefeningen thuis aan het doen ben: gewoon tussendoor. Vooral ’s avonds kan het me enorme rust brengen voor ik in mijn bed stap. Had ik ook nooit gedacht hoor!

Het resultaat is dat we binnenkort toch gaan opbouwen en aan het echte werk gaan beginnen. Dus heb ik gevraagd om een aantal tips tijdens mijn trip. De beste tip was nog: geniet er maar lekker van!

Tweede tip is: laat vooral die sportschoenen thuis. Ga je toch niet gebruiken en dat werkt alleen maar demotiverend. So far so good. Dit is super!

Derde tip: blijf de oefeningen die je thuis ook doet, gewoon doen. Bij voorkeur ’s ochtends, omdat je ’s avonds al snel aan de wijn zit (’s middags, maar dat hoef ik niet te benadrukken natuurlijk). Spieren onthouden bepaalde bewegingen namelijk wel, als je het onderhoudt.

Dus na een dikke week in de Franse zon, overviel het me ineens: ik moest die oefeningen nog doen! Maar op dat moment lag ik net uit te buiken op een lekker strandje. Tussen mensen. Die mij kunnen zien. In het echt dus. Aan de andere kant, waren het, afgezien van mijn eigen gezelschap, allemaal mensen die me niet kenden. Heel voorzichtig ben ik begonnen. Aanspannen, ontspannen, aanspannen, ontspannen. En dat ging eigenlijk best goed. Hoewel het nog lastig is om je evenwicht te bewaren op een hobbelig strandje…

’s avonds bij de barbecue heb ik maar eens gevraagd wat mijn vrienden hiervan vonden. Bleek dat ze niet eens iets gezien hadden! Sterker nog: ik kreeg de opmerking: nou nou, zo wil ik ook wel elke week gaan ‘trainen’!

Ik weet ook wel dat deze oefeningetjes nog niet eens tot echt onderhoud gerekend kunnen worden, maar ik was toch best trots dat ik me aan mijn doel heb gehouden: ik heb genoten!

Tot snel!

Syl